Op onze corona informatiepagina vind je alles voor een onbezorgde vakantie bij Roompot.

Zeeuws Museum

  • Regio: Zeeland
  • Plaats: Middelburg

Ontdek het onverwachte van Zeeland en laat u verrassen in het Zeeuws Museum! In de middeleeuwse abdij in het centrum van Middelburg bevindt zich het Zeeuws Museum. Met schitterende en eigentijdse presentaties laat het museum een onverwachte kant van Zeeland zien. Op een reeks unieke en wereldberoemde wandtapijten met 16e-eeuwse zeeslagen ervaart u opnieuw de 80-jarige oorlog.

Het museum biedt een gevarieerde collectie archeologie, schilderijen en porselein. Daarnaast is er ook een modepresentatie met een spannende rol voor regionale jurken. In de Wonder Rooms aanschouwt u de schatten en zeldzaamheden welke de inwoners van de Zeeuwse provincie al eeuwenlang van hun wereldreizen hebben meegenomen. Naast de vaste collectie zijn er ook innovatieve tentoonstellingen in het museum, waarin de collectie op een onverwachte manier wordt gepresenteerd.

Het museumcafé serveert diverse verse en lokale producten. Hier bevindt zich ook een mediabibliotheek met informatie over de collectie, films en leuke games. De museumwinkel heeft een grote selectie hedendaagse Zeeuwse producten en boeken.

Meer informatie
<